6G Celicas Forums

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V  « < 4 5 6 7 >  
Reply to this topicStart new topic
> 1994 Celica's Reconstruction, Beams Swaped as of 3/5/16
post Mar 17, 2016 - 1:15 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




So either my fan relays are bad or my fans are bad. Car overheated while idling. Fans never came on. Pulled the ect switch on the radiator and fans still didn't come on.

I put this on today though


--------------------
JDM Part King

post Mar 17, 2016 - 7:08 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




so is your car originally st or GT.

if a Gt, i suppose. what happens when you disconnect the plug from the radiator sensor. the one near the drain in the radiator. Those fans should come on. if they do, then the sensor may be bad...

Thats the only sensor that triggers on my 2grfe, do that and report


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Mar 17, 2016 - 8:24 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




QUOTE (njccmd2002 @ Mar 17, 2016 - 8:08 PM) *
so is your car originally st or GT.

if a Gt, i suppose. what happens when you disconnect the plug from the radiator sensor. the one near the drain in the radiator. Those fans should come on. if they do, then the sensor may be bad...

Thats the only sensor that triggers on my 2grfe, do that and report

My car is a GT. I unplugged that plug from the radiator sensor and the fans still didn't come on leading me to believe I have a bad relay or bad fans


--------------------
JDM Part King

post Mar 17, 2016 - 10:37 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




yeah, your fans should have come on. have you checked fuses? it is very unlikely both fans are out. best thing to do is to check the wring diagrams.

you can test the fans by connecting them directly to a 12 volt source.

do you know how a relay works? you find the coil terminals of the relay and apply 12 volts, you should hear them click. cant remember if there is fuse involved in the circuit..


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Mar 17, 2016 - 11:12 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




QUOTE (njccmd2002 @ Mar 17, 2016 - 11:37 PM) *
yeah, your fans should have come on. have you checked fuses? it is very unlikely both fans are out. best thing to do is to check the wring diagrams.

you can test the fans by connecting them directly to a 12 volt source.

do you know how a relay works? you find the coil terminals of the relay and apply 12 volts, you should hear them click. cant remember if there is fuse involved in the circuit..
Yeah I'll check all my fuses and what not. Even if it is both fans, I have two spare sets in my garage so no big deal to replace them. Besides that and the idle air control valve my swap is running pretty good.


--------------------
JDM Part King

post Mar 18, 2016 - 12:22 AM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




im trying to remember, and as far as wiring, there should not be anything that you could have done with the beams wiring in. except 1 wire, which i dont have in my 2gr, but my fans still trigger.


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Mar 18, 2016 - 8:21 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




QUOTE (njccmd2002 @ Mar 18, 2016 - 12:22 AM) *
im trying to remember, and as far as wiring, there should not be anything that you could have done with the beams wiring in. except 1 wire, which i dont have in my 2gr, but my fans still trigger.

What wire would that be? And it's not my fans, so it must be a relay or they're not getting power. Tested a different set of fans and still no dice. I'll try to get a voltmeter on it tomorrow and see


--------------------
JDM Part King

post Mar 18, 2016 - 9:03 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




Jumped the two terminals and still nothing. Guess fans aren't getting power?


--------------------
JDM Part King

post Mar 19, 2016 - 12:30 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




Make sure all 3 fuses work





--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Mar 26, 2016 - 10:03 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




Cleaned the idle control valve today. It helped the idle a bit and the surging but it's still there. Maybe another clean and new seal? Or perhaps a new control valve altogether? Anyway I took today I got some better pictures of my car












--------------------
JDM Part King

post Mar 26, 2016 - 10:43 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




and the fans? working?


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Mar 26, 2016 - 10:53 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




QUOTE (njccmd2002 @ Mar 26, 2016 - 10:43 PM) *
and the fans? working?

Sadly no. Jumped all three relays and still nada. I'm guessing I might of made a mistake with my wiring somewhere that's causing them not to get power. I've been looking at diagrams and looking to see if I can find anything that might have been messed with during the swap. Worst case scenario is I wire them up to a switch I can activate when I need them


--------------------
JDM Part King

post Mar 26, 2016 - 11:53 PM
+Quote Post
Box



Enthusiast
*****
Joined Feb 23, '12
From Warrior, AL
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




There are aftermarket kits that have a sensor and relay you could use, usually it'll let you set the temp they come on as well. That way won't have to worry about it.


--------------------

1996 Pontiac Firebird Formula hardtop 6-speed
post Mar 26, 2016 - 11:56 PM
+Quote Post
richee3



Moderator
*****
Joined Jun 29, '08
From Denver
Currently Offline

Reputation: 59 (100%)




Do you mind posting here in detail what you did with the wiring? I doubt if you messed anything up as it's pretty straightforward. The only speed bump was converting your chassis harness to start the car which wouldn't affect the fans.


--------------------
"Employ your time in improving yourself by other men's writings, so that you shall gain easily what others labored hard for." -Socrates. Even Socrates told us to use the search button!

Mine- 1997 Supra- TT 6 speed, BPU. 460 whp.
Hers- 1998 Celica GT-
BEAMS Swapped.
Ours- 2016 4Runner Trail Edition.
post Mar 27, 2016 - 12:41 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




QUOTE (richee3 @ Mar 27, 2016 - 12:56 AM) *
Do you mind posting here in detail what you did with the wiring? I doubt if you messed anything up as it's pretty straightforward. The only speed bump was converting your chassis harness to start the car which wouldn't affect the fans.

I just followed the guide followed here I don't think there was anything else I did


--------------------
JDM Part King

post Mar 27, 2016 - 7:24 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




I think you may not be getting power in the corcuit. Iwould check voltages


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Mar 27, 2016 - 7:28 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




Those 30 amp fuses


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Apr 1, 2016 - 12:48 PM
+Quote Post
richee3



Moderator
*****
Joined Jun 29, '08
From Denver
Currently Offline

Reputation: 59 (100%)




Any luck yet?


--------------------
"Employ your time in improving yourself by other men's writings, so that you shall gain easily what others labored hard for." -Socrates. Even Socrates told us to use the search button!

Mine- 1997 Supra- TT 6 speed, BPU. 460 whp.
Hers- 1998 Celica GT-
BEAMS Swapped.
Ours- 2016 4Runner Trail Edition.
post Apr 1, 2016 - 1:12 PM
+Quote Post
1994Celica



Enthusiast
*****
Joined Aug 5, '09
From West Texas, USA
Currently Offline

Reputation: 20 (100%)




Haven't really had time to mess with it due to school and work. Plan on looking at it tomorrow and install my skid plate. Also today I ordered an idle aid control


--------------------
JDM Part King

post Apr 14, 2016 - 6:05 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




how about now?

did you unplug the plug that goes to the small ac line?


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram

7 Pages V  « < 4 5 6 7 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: November 13th, 2018 - 6:34 PM