6G Celicas Forums

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Investment gone wrong, Turning lemons into lemonade with a squeeze of sweat and tears
post Nov 16, 2018 - 11:53 AM
+Quote Post
NgoFcukinWay



Enthusiast
*****
Joined Nov 7, '06
From Houston, Tx
Currently Offline

Reputation: 16 (100%)




The JZ motors have their upper and lower oil pans sealed with black FIPG along with the oil pump as there is no gasket available for them at all if it gives you any idea of what route you want to go. A tube of black FIPG usually takes care of the 3 surfaces.


--------------------
-Alex {](O_o)[}

1993.5 Toyota Supra ....with stuff.... ....sorta broken....
1998 Toyota Celica ....this one, too, has stuff.... ....broken....yeah...definitely broken....
post Nov 18, 2018 - 9:34 PM
+Quote Post
Smaay

Enthusiast
*****
Joined Dec 8, '03
From Lancaster CA
Currently Offline

Reputation: 6 (100%)




check the wire on the oil pressure sensor plug. its a single wire that gets a lot of abuse.


--------------------
2001 Celica GT-S Turbo
1997 Supra TT 6speed
1997 Celica 3MZ/1MZ swap
1990 Celica All-Trac
post Nov 20, 2018 - 11:35 AM
+Quote Post
Yupe7

Enthusiast
*
Joined Mar 4, '18
From Oregon
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Thanks will do. The oil light is off now after replacing my connecting rod bearings but still, want at least check resistance to the wire.
Also, have a few parts in order so I am excited will have pics up here of it soon
post Jul 26, 2019 - 2:19 AM
+Quote Post
Yupe7

Enthusiast
*
Joined Mar 4, '18
From Oregon
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Hey update time!!!!
other than being lazy when it comes to updating. I have been daily driving my celica with a few month now with some new add ons and new problems.
I have been fix stuff like wiring at starting to weather at the connector and coolants hose. But still have an annoying idle problem when driving it for a long time and when it hot outside. Replaced the idle control valve, made sure idle screw was properly adjusted. But I think either two things my coolant has leaks where air comes through or my timing needs to be adjusted. Anybody run through that same problem???
But in the meantime I have this annoying issue cosmetically speaking with my headlight gaskets that keep wanting to come off. I lost the clips that held them in place. Does anybody know what to do about them.

3 Pages V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: October 14th, 2019 - 4:38 AM