6G Celicas Forums

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> JDM ST205's 3SGTE OBD2?
post May 17, 2005 - 3:41 PM
+Quote Post
K-ESD



Enthusiast
***
Joined May 5, '05
From New-Brunswick Canada
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




I was wondering if the JDM GT-Four's 3SGTE is OBD2, the reason for this is (if i get that engine) i want to plug my carPC to my ECU's diag port to see the sensor's reading in real time and other little nice features that can be added by plugging the diag port on a PC.

Also does this work with standalone ECUs?

info: i have a 94' Celica GTS that i believe is OBD1

Thanks

- Nick


--------------------
----------------------6GC's FIRST V6----------------------

JDM 96 MR2-T Faster - 94 Celica GT 3MZFE Funner - 99 Rav 4 AWD Handy
post May 18, 2005 - 2:50 AM
+Quote Post
perry190

Enthusiast
*
Joined Nov 18, '04
From UK
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




The JDM GT-Four 3SGTE isn't OBD2 I'm afraid matey frown.gif
post May 18, 2005 - 5:21 PM
+Quote Post
Junior

Enthusiast
***
Joined May 5, '03
From Toronto
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




i believe they are if they're post 1996
post May 18, 2005 - 8:56 PM
+Quote Post
K-ESD



Enthusiast
***
Joined May 5, '05
From New-Brunswick Canada
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




is the OBDII standard worldwide? if so, all 96+ street cars should be OBDII
i know some pre 96 cars were OBDII before it became a standard but very few of them


--------------------
----------------------6GC's FIRST V6----------------------

JDM 96 MR2-T Faster - 94 Celica GT 3MZFE Funner - 99 Rav 4 AWD Handy
post May 19, 2005 - 2:43 PM
+Quote Post
AndyST4



Enthusiast
**
Joined Feb 3, '05
From Portland, OR
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




I have a 96 jdm 3s in my car and it is obd2
post May 20, 2005 - 8:50 AM
+Quote Post
K-ESD



Enthusiast
***
Joined May 5, '05
From New-Brunswick Canada
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




^^^^ Sweet smile.gif


--------------------
----------------------6GC's FIRST V6----------------------

JDM 96 MR2-T Faster - 94 Celica GT 3MZFE Funner - 99 Rav 4 AWD Handy
post Oct 6, 2010 - 11:30 AM
+Quote Post
Chinozie

Enthusiast

Joined Oct 5, '10
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Hi there...

I'm new to 3S world...
need advice from you guys...

How to make sure it a 1996 3SGTE ?
How would 3S OBDII looks like ?
post Oct 6, 2010 - 12:47 PM
+Quote Post
SupraKid



Enthusiast
*****
Joined Aug 15, '10
Currently Offline

Reputation: 12 (100%)




If its a 96+ engine its OBDII...

You can check the year by just asking the importer usually, or get the vin off it and find somewhere to run it.

This post has been edited by SupraKid: Oct 6, 2010 - 12:47 PM
post Oct 6, 2010 - 4:06 PM
+Quote Post
Chinozie

Enthusiast

Joined Oct 5, '10
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




All right...got it
Thanks !

http://www.toyotacelicaonline.com/VIN.htm
post Oct 6, 2010 - 5:02 PM
+Quote Post
njccmd2002



Enthusiast
*****
Joined Mar 15, '07
From Tennessee, Podunk
Currently Offline

Reputation: 52 (100%)




those vin numbers are just for usa...


--------------------
Learned a lot in 10 years...

2grfe Swapped... Never Satisfied .. always something to do

A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.


llamaraxing @ Imgur, Ebay and Instagram
post Oct 6, 2010 - 5:27 PM
+Quote Post
Chinozie

Enthusiast

Joined Oct 5, '10
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




yup ...I just realized that after i've checked my VIN number...

my coding was similar like this (found it on the internet)










Question now...how to determine the year model ?




This post has been edited by Chinozie: Oct 6, 2010 - 5:33 PM
post Oct 6, 2010 - 6:29 PM
+Quote Post
enderswift



Enthusiast
*****
Joined Jul 12, '08
From Illinois
Currently Offline

Reputation: 5 (100%)




look slightly to the right haha. it says 1998 right on there


--------------------
post Oct 6, 2010 - 7:07 PM
+Quote Post
Johnnyny



Enthusiast
****
Joined Apr 28, '09
From York pa
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




QUOTE (enderswift @ Oct 6, 2010 - 7:29 PM) *
look slightly to the right haha. it says 1998 right on there

dat is the cc of the engine not the year
post Oct 7, 2010 - 1:38 AM
+Quote Post
Rusty



Moderator
*****
Joined Nov 5, '07
From New Zealand
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




hmm I think the above is a 96 lol

your best bet is to either run the vin, or if you dont have that or can't get that, check the frame number to get a rough estimate.


--------------------
post Oct 10, 2010 - 9:01 PM
+Quote Post
Driver

Enthusiast
**
Joined Apr 3, '10
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




SO... would that mean if I got the BEAMS 3SGE since it was only made in 1998... it would be OBDII???
post Oct 10, 2010 - 9:43 PM
+Quote Post
bmj67

Enthusiast
**
Joined Oct 23, '08
Currently Offline

Reputation: 24 (100%)




1998 is not the year it is the engine displacement
post Oct 10, 2010 - 10:23 PM
+Quote Post
SupraKid



Enthusiast
*****
Joined Aug 15, '10
Currently Offline

Reputation: 12 (100%)




QUOTE (Driver @ Oct 10, 2010 - 7:01 PM) *
SO... would that mean if I got the BEAMS 3SGE since it was only made in 1998... it would be OBDII???

yes
post Oct 11, 2010 - 3:19 AM
+Quote Post
Rusty



Moderator
*****
Joined Nov 5, '07
From New Zealand
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




QUOTE (SupraKid @ Oct 11, 2010 - 4:23 PM) *
QUOTE (Driver @ Oct 10, 2010 - 7:01 PM) *
SO... would that mean if I got the BEAMS 3SGE since it was only made in 1998... it would be OBDII???

yes


no, BEAMS went from 1997 - 1999

This post has been edited by Rusty: Oct 13, 2010 - 11:50 AM


--------------------
post Oct 11, 2010 - 4:05 PM
+Quote Post
Driver

Enthusiast
**
Joined Apr 3, '10
Currently Offline

Reputation: 3 (100%)




Sorry I thought it was a one year thing. frown.gif So I'd still pass my emissions since all they do is plug into the OBDII port?
post Oct 12, 2010 - 8:47 AM
+Quote Post
bloodMoney



Enthusiast
****
Joined Aug 4, '06
From Chicagoland
Currently Offline

Reputation: 9 (100%)




I'm wondering this same thing... I've got a Rev2 3s 90-93 alltrac sitting, waiting to go in, but because IL emissions plugs into the diag port, I'm hesitant on this.....

OFF TOPIC: would running a rev2 3s with an ST205 ECU allow the diag port to operate normally? (with a pass of course....)


--------------------
~bloodMoney

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: November 13th, 2018 - 6:36 PM