6G Celicas Forums

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> 3sgte cranks but will not start, Possible anti theft mode
post Sep 5, 2012 - 7:21 AM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




I swapped in a 3sgte in a 94 celica gt all the wiring done correctly (i hope) and now it cranks but wont start i hae no spark and my injectors r not firing any help would greatly be appreciated ...all lights work on dash so i dont think its the ecu any help would reallly help thanks
post Sep 5, 2012 - 10:10 AM
+Quote Post
PhoenixTech

Enthusiast
*
Joined Dec 3, '08
From Summerville, SC
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Have you checked your main EFI fuse to make sure it's not blown? Do you have power at your coil and injectors? Also, how did you do your harness. Did you extend it to go through the firewall in the correct location, or did you cut a new hole?


--------------------
www.tweakdperformance.com
sales@tweakdperformance.com
post Sep 5, 2012 - 8:46 PM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




I replaced the efi fuse...... i cut a hole in the firewall and i added the wires from the ea1 plug to the engine harness b cause i did not have the fuse box that mounts to the rad but i jumped the fuel pump relay and im definately getting fuel
post Sep 6, 2012 - 11:54 AM
+Quote Post
PhoenixTech

Enthusiast
*
Joined Dec 3, '08
From Summerville, SC
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Have you checked to see if you're getting power at your injectors and your coil?


--------------------
www.tweakdperformance.com
sales@tweakdperformance.com
post Sep 6, 2012 - 6:18 PM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




No i havent done that yet ill try that and see what happens
post Sep 12, 2012 - 6:46 AM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




I got it started but it wont start with the 3sgte ecu i got it started with the 5sfe ecu do i need to repin the 3sgte ecu im using the 3sgte wiring harness i dont think u should have to repin the ecu cause it came from the motor or is it possible i got a bad ecu
post Sep 12, 2012 - 8:57 AM
+Quote Post
Smaay

Enthusiast
*****
Joined Dec 8, '03
From Lancaster CA
Currently Offline

Reputation: 6 (100%)




its possible that you got a bad ECU, but im thinking that you need to re-pin for the 3S ECU. i know the injectors are in the same location, but sensors like G1 might be different. you not having any spark is telling me that the crank pos sensor in the distributor is not reading right.


--------------------
2001 Celica GT-S Turbo
1997 Supra TT 6speed
1997 Celica 3MZ/1MZ swap
1990 Celica All-Trac
post Sep 16, 2012 - 11:45 AM
+Quote Post
anonymous

Enthusiast

Joined Sep 16, '12
From Louisiana
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




It sounds like you may not be getting a cylinder position signal (cam or crank position) to the ecu. Verify that you are getting 12v to the coil and to the injectors when the key is on. If so I would suspect either a fried ecu or a cylinder position signal issue.

It is odd that it will start up on the 5sfe ecu. Look at the pinouts for both ecus and see the locations of the g and ne pins. This may hint to your issue.
post Sep 17, 2012 - 7:56 PM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Do u have the write up for the ecu wiring i have no idea what goes where the mechanical part of the swap is easy but the wiring is a pain in the a$$
post Sep 25, 2012 - 4:10 PM
+Quote Post
BuiltNotBought

Enthusiast

Joined Sep 24, '12
From Cali
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Bump. Have same issue.
post Sep 26, 2012 - 7:43 AM
+Quote Post
bsamps4

Enthusiast
****
Joined May 16, '10
From Raleigh
Currently Offline

Reputation: 12 (100%)




Hopefully this topic will help you.

http://www.6gc.net/forums/index.php?showtopic=82196


--------------------
post Sep 26, 2012 - 8:59 AM
+Quote Post
Neon90424

Enthusiast
****
Joined Jan 19, '11
From Paraguay, Winchestertonfieldville
Currently Offline

Reputation: 1 (100%)






here you go sir


--------------------
post Oct 2, 2012 - 9:17 PM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




I had a someone do my wiring and everything seems ok but it still wont kick over i think i need an ecu does anyone know how to test to see if the ecu is bad or does anyone have an extra 1 laying around that they want to get rid of if so lmk leave a message with ur # im tryin to get this car on the road
post Oct 20, 2012 - 4:34 PM
+Quote Post
team_omega

Enthusiast
***
Joined Aug 14, '05
From St. Paul, MN(USA)
Currently Offline

Reputation: 8 (100%)




What Gen 3sgte did you swap into your car?
post Oct 22, 2012 - 1:57 AM
+Quote Post
Soulend



Enthusiast
***
Joined Nov 24, '07
From Tucson, Az
Currently Offline

Reputation: 2 (100%)




are you sure your timing is correct? that'll so it too...
post Oct 22, 2012 - 10:28 AM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Sorry havent been on here much its a 3rd gen and the problem is solved the place i got my motor from gave me the wrong ecu i ordered a new ecu and it fired right up im starting to clean everything up and almost ready to drive it
post Oct 23, 2012 - 8:46 AM
+Quote Post
Smaay

Enthusiast
*****
Joined Dec 8, '03
From Lancaster CA
Currently Offline

Reputation: 6 (100%)




kick ass! i knew it was the ECU


--------------------
2001 Celica GT-S Turbo
1997 Supra TT 6speed
1997 Celica 3MZ/1MZ swap
1990 Celica All-Trac
post Dec 4, 2012 - 9:53 AM
+Quote Post
Joebo003

Enthusiast
*
Joined Aug 23, '12
From New jersey
Currently Offline

Reputation: 0 (0%)




Car now runs and drives but its throwing a code 54 i have a front mount setup and i put a pin in the coolant sensor amd the light didnt go off i tried reading up on how to get it out but there are no real answers i need to know exactly what to do to get rid of this light any help would be appreciated
post Jan 14, 2013 - 2:09 PM
+Quote Post
Neon90424

Enthusiast
****
Joined Jan 19, '11
From Paraguay, Winchestertonfieldville
Currently Offline

Reputation: 1 (100%)




I thought you just had to bridge the conectors..


--------------------
post Mar 11, 2016 - 12:24 AM
+Quote Post
Smaay

Enthusiast
*****
Joined Dec 8, '03
From Lancaster CA
Currently Offline

Reputation: 6 (100%)




do this at the ECU connectors. This worked on my car



--------------------
2001 Celica GT-S Turbo
1997 Supra TT 6speed
1997 Celica 3MZ/1MZ swap
1990 Celica All-Trac

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: July 18th, 2018 - 3:08 PM